Sirküler No: 192 - 29/09/2016

Konu : 7-8 Kasım 2016 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Yüksek Düzeyli Denizcilik Delegasyonları Toplantısı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Yüksek Düzeyli Denizcilik Delegasyonları toplantısı 7-8 Kasım 2016 tarihinde İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilecek ve toplantıya UDHB bürokratlarınca katılım sağlanacaktır.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatına Türkiye, İran, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan üyedir.

Söz konusu toplantıda UDHB tarafından bu ülkeler ile denizcilik alanındaki işbirliği ve yapılabilecek ortak girişim faaliyetleri görüşülecektir.

Bu ülkeler ile yapılacak deniz ticareti alanındaki işbirliği ve ortak girişimlerin, deniz taşımacılığındaki ticari faaliyetlerimizin geliştirilebilmesi açısından büyük önem arz ettiği değerlendirilmektedir.

Bu çerçevede;

- Bu ülkelerde gemilerimizin karşılaştığı güçlükler (liman ücretleri, liman kontrolleri v.b)

- Vergi avantajları sağlanması (Navlun vergisi vb.)

ve bunun gibi işbirliği yapılabilecek deniz ticareti ile ilgili birçok alan veya geliştirebileceğimiz ortak deniz ticareti ve deniz taşımacılığı projeleri veya ortak girişimler konusundaki fikirlerinizi, önerilerinizi 7 Ekim 2016 tarihine kadar Birliğimize bildirmenizi rica ederiz.

Değerli görüş ve fikirleriniz deniz ticaretimize katkı sağlaması açısından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na iletilecektir.

İletişim Bilgilerimiz

bildirim@armatorlerbirligi.org.tr