Haberler

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) gaz taşıyan gemi işletmecileri için daha önce yayınlanmış olan güvenlik rehberinin (Best Practice Safety Guide) yeni basımı hakkında bir duyuruda bulundu.

LOGO (290 x 200)

Gemi İşletmecileri için küresel bir ticaret birliği olan Uluslararası Deniz Ticaret Odası yakında ICS Tanker Güvenlik Rehberinin (sıvılaştırılmış gaz) yeni bir baskısını yayınlayacağını açıkladı.

“ICS Gas Guide” adlı bu rehber gaz taşıyan gemi işletmecileri için sektörün en iyi uygulama rehberi ve birçok ülkenin mevzuatsal yapısını karşılayabilecek olan bir rehberdir.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Simon Bennet tarafından  “tamamıyla revize edilmiş bu üçüncü baskının bir kopyasının sıvılaştırılmış gaz taşıyan her gemide muhakkak bulundurulması gerektiği” ifade edilmiştir.

Aralık 2018’de yayınlanacak olan revize edilmiş üçüncü baskı (366 sayfadan oluşan ve ayrıca görsel sunum ile yük veri sayfalarıyla desteklenen) bir önceki 1995 baskısının yerini alacaktır. Bu dokümanı satın alanlar aynı zamanda bu dokümanın 'arama' fonksiyonu olan elektronik sürümüne de erişebilecektir.

ICS  dokümana olan talebin yüksek olacağını değerlendirerek firmalara şimdiden sipariş vermelerini tavsiye etmektedir.

“ICS Gas Guide” adlı bu rehber hakkındaki ek bilgilere ICS’in web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.