T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Yazısı

Sirküler No: 9 - 07/01/2016

Konu : T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kocaeli Liman Başkanlığı'nın 31.12.2015 ve 36935900-145.99/E.1793 Sayılı Yazısı

IHI Infrastructure Systems Co. Ltd.'in 30.12.2015 tarihli ve 0302 Sayılı İlgili yazısında T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kocaeli Liman Başkanlığı idari sahası (İzmit Körfezi) içerisinde Dil Burnu ile Kaba Burun arasındaki deniz sahasında devam etmekte olan Gebze İzmir Otoyolu İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü Üstyapı İşleri kapsamında 05 Ocak - 25 Şubat 2016 tarihleri arasında köprü tabliyelerinin yerleştirilmesi ve montaj çalışmaları yapılacaktır. Bu nedenle söz konusu çalışmaların belirtilen tarihler arasında farklı zamanlarda köprünün farklı bölümlerinde yapılması gerekliliği nedeniyle seyir, can, mal ve çevre güvenliğine yönelik emniyetli seyir kanalının sınırlarını belirleyen şamandıraların sayılarının, yerlerinin ve seyir kanalı genişliğinin çalışmanın yapılacağı yere göre değiştirilmek suretiyle deniz trafiğinin düzenlenmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Bu itibarla operasyonun 4 Ocak - 7 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak olan planlamış ilk etabı bilgi edinilmesi maksadıyla EK’te gönderilmiştir.

Bilgilerinizi arz ve rica ederiz.

EK:Seyir Uyarısı, 5 Sayfa PDF